sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Varoitus: tämän sivun tekstit sisältävät vahvasti "tuotesijoittelua" ja niistä saattaa tulla markkinoinnin maku. Näin on tarkoituskin: hyvää on hyvä levittää ja haluan jakaa maailman parhaimmat innovaatiot myös sinun kanssasi! Tulen kertomaan myös ajoittain mieluisista tuotteista Hullaannu tästä -osassa. Rohkenetko heittäytyä ja hullaantua?

Pyrin myös kertomaan näillä sivuilla kantapään kautta kokemistani asioista, kuten vanhenemisesta, sairauksista (erityisesti "elintasosairauksista") ja itsensä hoitamisesta. Toivon, että sinun ei tarvitsisi iskeä päätäsi samaan kantoon suotta. Lue ja opi. Ja toimi. Tuotesopimusten ja patenttioikeuksien vuoksi osa tuotenimistä pysyy piilossa. Ota siis rohkeasti yhteyttä minuun halutessasi tietää enemmän.


Olen onnellinen nainen.
Täytyi täyttää 50 vuotta ennen kuin ymmärsin aloittaa pitämään itsestäni oikeasti huolta. 20 vuotta yksinhuoltajana oli tuonut matkan varrelle erilaisia haasteita, joskin myös ihania hetkiä, elettyä elämää.

Vuosia elämää hankaloittanut Fibromyalgia, neljästi leikattu polvi, nivelrikko, selän välilevyn kaventuminen, kaulan nivelten kulumat (muun muassa :D) sekä metabolinen oireyhtymä veivät elämästä kaiken hohdon. Mietin, tässäkö tämä elämä nyt oli. Olinko menossa kohti loppua kituutellen kivuissani, taistellessani kivun sietorajoilla itseäni kotiin kolmanteen kerrokseen kauppakasseineni? Pelottavasti tunnistin itseni isässäni, jolla on myös metabolinen oireyhtymä ja kivuliaat nivelrikot. Diapeteksen takia nivelrikkoja ei voi korjata ja siksi kivulias tilanne tulee jatkumaan loppuun asti.

Välttelin sosiaalisia kontakteja väsymykseni vuoksi, tuskailin töiden kanssa pystymättä keskittyä ja unohdellen asioita. Muuttuin vähitellen uupuneeksi ja ihan aidoksi mökkihöperöksi. Lääkäri kirjoitti joka tapaamisella lisää reseptejä: fibromyalgiaan, nukahtamiseen, kipuihin, kolesteroliin, II diapetekseen, masennukseen - ja kuljetettuani vuorokauden verenpainemittaria mukanani, myös verenpainelääkkeitä. "Suomeksi": ihan oikea Metabolinen oireyhtymä! Mikä kirosana.



Ahdistavat kuvat vuodelta 2006

Päätin näyttää itselleni mistä minut oli tehty. Hankin lähetteen sairaalan laihdutusryhmään - yritetty oli ihan itsekin ja monen monituista kertaa. Vertaistuesta ei siellä ollut juurikaan apua, mutta koin pitemmän pussilitkuttelun olevan valvottuna turvallista ja sillä sai hyvän alun sinnikkääseen painonpudotukseen. Aktiiviliikkuminen ja kuntoilu vaativat edelleen pitkän palautuymisen - kiitos Fibromyalgia - mutta tilanne helpottui vähitellen.

Sain pudotettua vuodessa painoa n. 30 kg! Pystyin lopettamaan kolesteroli- ja diapeteslääkkeeni ja vältettyä lääkärin suunnitteleman verenpainelääkityksen. Liikkuminen oli helpompaa, joskaan ei aina kivutonta. Tästä piti alkaa uusi elämä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti