torstai 7. maaliskuuta 2013

Metabolinen oireyhtymä


Metabolinen oireyhtymä on sairaus, joka koskee vuosittain yhä useampaa suomalaista. Se on elintasosairaus, joka kulkee käsi kädessä huonojen ruokailutottumusten ja vähentyneen liikunnan kanssa. Lihominen lienee sen ensimmäisiä merkkejä. Kun painoa tulee lisää ja liikkuminen on vähäistä, alkaa verisuonet jossain vaiheessa tukkeutua. Tämä nostaa kolesteroliarvoja ja altistaa kakkosluokan diapetekselle. Kun vielä saadaan verenpaine nousemaan (tuo lienee perin helppoa hektisessä maailmassa), on metabolinen oireyhtymä valmis.

Lääkkeillähän nämä hoidetaan, mutta oloa lääkkeetkään eivät paljoa auta. Tehokkain hoitomuoto on täydellinen elintapamuutos: rasvat ja sokerit pois, lisää rehuja ja lisää liikuntaa. Yksinkertaista, eikö totta!


Itse aloitin painonhallinnan vähäenergisillä tuotteilla, joilla korvasin ateriani. Sairaalan painonhallintaryhmä oli myös tukena. Saavutetun uuden painon ylläpito onkin sitten eri juttu. Vanhat rutiinit puskevat helposti pintaan. Ja mikä olisi sen parempi lääke kaamokseen ja masennukseen, kuin kunnon rasvainen pizzapala tai makoisat keksit ja suklaat? Tuskallista kieltäytymistä. On rankkaa miettiä jokaista suupalaa ja taistella mielihaluja vastaan. Pelkkä monipuolinen, terveellinen ravinto ei aina auta.

Itse löysin avun täydellisesti tasapainoitetuista ravintolisistä: kun kroppa saa kaiken tarvitsemansa, ei tule "ikäviä" mielihaluja pintaan. Näiden avulla pystyn unohtamaan herkut. Vihreästä teestä tehdyt kapselit lisäksi kiihdyttävät aineenvaihduntaa. Loppu onkin helppoa.

Tällä hetkellä olen saanut elopainosta 41 kg pois noin kolmessa vuodessa alun sahauksen jälkeen. Olo on reipas ja energinen. Liikkuminen on uskomattoman helppoa ja kynnys lähteä urheilemaan madaltuu päivä päivältä. Olen päässyt eroon metabolisen oireyhtymän myötä aloitetuista lääkityksistä ja tästä eteenpäin mennään luomulla = tasapainotetuilla ja tehokkailla ravintolisillä. Kaiken ei tarvitse olla vaikeata, ei edes laihduttamisen.

Hyvä artikkeli aiheeseen liittyen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti